HTML

Echochrome, Crisis Core

2008.04.12. 14:08 :: v_marci

Az Echochrome a SONY gondozásában fejlesztett puzzle játék, ami egy egészen új dimenziót nyit a PSP-n való játék fogalmának. Nekem első látásra a Portal című pc-s játék jutott róla az eszembe, amit még tavaly adtak ki a Half Life BlackBox-hoz. Nem vonhatunk viszont párhuzamot elhamarkodottan, a két játék ugyanis teljesen eltérő. A SONY üdvöskéjénél inkább a térlátásunkra és reflexeinkre lesz szükség, a problémás pályák megoldása pedig kihívás is lehet. A különböző játékmódok segítenek abban, hogy megérthessük és begyakoroljuk a játék irányítását. Ezek a következők: Freeform mode egy automatikusan generált pálya gyakorlás céljából, Atellier mode: itt 56 különböző nehézségű, A-tól G-ig terjedő pálya közül választhatunk. Mivel a játék ps3-ra is megjelenik, egyes pályák különbözőek lehetnek a játékgépektől függően, de grafikailag biztos nem veszi igénybe a konzolokat. Erőssége inkább a saját készítésű pályákban rejlik, melyeket megoszthatunk barátainkkal. A játék megjelenési dátuma még nem tudható (TBA), de biztosan érdekes színfolt lesz a nyár beköszöntével az ügyességi játékok kedvelőinek mindenképp.

A Crisis Core: Final Fantasy VII kategóriáját tekintve egy akció-kalandjáték (action roll palying game), melynek legújabb része március 24-én jelent meg. A játék egy azóta világszerte elismert sorozat folytatása. Története nagyjából a kilencvenes évek végére tehető és a legsikeresebb japán játékok egyikének tartják. A sok kiváló epizódot megélt game legújabb darabja ötvözni próbálja elődei legjobb tulajdonságait, és ahol lehet, még rá is ver az eddigi alkotásokra. Ebből is látszik, mennyire meg akarják tartani a régi, és természetesen az új játékosokat is. A történet cselekménye Zack személye körül bontakozik ki, mivel ő a játékban a karakterünk. Fiatal kora ellenére igazán nagy harcos válik belőle. A cselekmények közben fejlődik, tapasztaltabb lesz, és a játék végén egy merőben más személyiség bontakozik ki. Ennek bemutatásában nagy szerepe van a tökéletesen elkészített átvezető animációknak. Néhol videókat, máskor pedig a játék grafikájával készített részeket is láthatunk, de a játék egésze a harcról és a tapasztalat pontok gyűjtéséről szól. Aki szerette a Final Fantasy VII-et még tíz évvel ezelőtt pc-n vagy ps-en, annak az új rész irányítása sem lesz teljesen új, a harcrendszer ugyanis nem meglepő hasonlóságot mutat. Az akció hevében attól függően, hogy milyen támadási formát használunk, varázs- vagy akciópontokat gyűjtünk a végtelenségig, ezzel befolyásolva karakterünk tulajdonságait. Ezt a fejlődéses rendszert (DMW) megérteni legegyszerűbben játék közben lehet. Harcolunk, gyűjtjük a tapasztalati pontokat, megnézünk egy videót, és utána kezdődik minden elölről. Természetesen így a játékot a végletekig leegyszerűsítem, ennek ellenére nagyon szórakoztató és igényes darabról beszélhetünk. A grafikát és az összbenyomást tekintve is nagyon megéri a pénzét, a zenével is ki lehetünk békülve: jó zúzós számok alatt irthatjuk az ellenfeleket. Akinek van Sony PSP-je, annak csak ajánlani tudom a beszerzését, hogy saját szemével láthassa Gaia világát.

Nem lehet nem észrevenni a GTA IV megjelenésének közelgő dátumát (április 29). Legalábbis PS3-ra és X360-ra. Valószínű, hogy a PC-s verzió kiadása még további hónapokat vesz igénybe. Addig is itt van pár kép, ami elég meggyőző lehet azok számára is, akik kételkedtek a javulásban (többek között én is). Nekem már egy kicsit lerágott csont ez a GTA, bár ha valóban tudnak újat mutatni a negyedik részben, akkor nem fogok rá úgy nézni, mint egy újabb rókabőrre, amit a lassan hat éves játék alapsztorijáról és grafikai motorjáról lehúznak. Ezektől a negatívumoktól eltekintve bizonyos, hogy a RockStar Games kitesz magáért és az eladási listák elején végez.



Szólj hozzá!

Címkék: psp slim game teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr31422472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása