HTML

psp slim

Blog a sony psp játékokról

HTML

cimkék

árak (1) downgrade (1) e3 (1) firmware (1) game teszt (17) gps (1) nintendo ds (1) pc game (3) psp (5) psp slim (10) tv cabel (1) umd (1) Cimkefelhő

szavazás

ds vs psp

Echochrome, Crisis Core

2008.04.12. 14:08 :: v_marci

Az Echochrome a SONY gondozásában fejlesztett puzzle játék, ami egy egészen új dimenziót nyit a PSP-n való játék fogalmának. Nekem első látásra a Portal című pc-s játék jutott róla az eszembe, amit még tavaly adtak ki a Half Life BlackBox-hoz. Nem vonhatunk viszont párhuzamot elhamarkodottan, a két játék ugyanis teljesen eltérő. A SONY üdvöskéjénél inkább a térlátásunkra és reflexeinkre lesz szükség, a problémás pályák megoldása pedig kihívás is lehet. A különböző játékmódok segítenek abban, hogy megérthessük és begyakoroljuk a játék irányítását. Ezek a következők: Freeform mode egy automatikusan generált pálya gyakorlás céljából, Atellier mode: itt 56 különböző nehézségű, A-tól G-ig terjedő pálya közül választhatunk. Mivel a játék ps3-ra is megjelenik, egyes pályák különbözőek lehetnek a játékgépektől függően, de grafikailag biztos nem veszi igénybe a konzolokat. Erőssége inkább a saját készítésű pályákban rejlik, melyeket megoszthatunk barátainkkal. A játék megjelenési dátuma még nem tudható (TBA), de biztosan érdekes színfolt lesz a nyár beköszöntével az ügyességi játékok kedvelőinek mindenképp.

A Crisis Core: Final Fantasy VII kategóriáját tekintve egy akció-kalandjáték (action roll palying game), melynek legújabb része március 24-én jelent meg. A játék egy azóta világszerte elismert sorozat folytatása. Története nagyjából a kilencvenes évek végére tehető és a legsikeresebb japán játékok egyikének tartják. A sok kiváló epizódot megélt game legújabb darabja ötvözni próbálja elődei legjobb tulajdonságait, és ahol lehet, még rá is ver az eddigi alkotásokra. Ebből is látszik, mennyire meg akarják tartani a régi, és természetesen az új játékosokat is. A történet cselekménye Zack személye körül bontakozik ki, mivel ő a játékban a karakterünk. Fiatal kora ellenére igazán nagy harcos válik belőle. A cselekmények közben fejlődik, tapasztaltabb lesz, és a játék végén egy merőben más személyiség bontakozik ki. Ennek bemutatásában nagy szerepe van a tökéletesen elkészített átvezető animációknak. Néhol videókat, máskor pedig a játék grafikájával készített részeket is láthatunk, de a játék egésze a harcról és a tapasztalat pontok gyűjtéséről szól. Aki szerette a Final Fantasy VII-et még tíz évvel ezelőtt pc-n vagy ps-en, annak az új rész irányítása sem lesz teljesen új, a harcrendszer ugyanis nem meglepő hasonlóságot mutat. Az akció hevében attól függően, hogy milyen támadási formát használunk, varázs- vagy akciópontokat gyűjtünk a végtelenségig, ezzel befolyásolva karakterünk tulajdonságait. Ezt a fejlődéses rendszert (DMW) megérteni legegyszerűbben játék közben lehet. Harcolunk, gyűjtjük a tapasztalati pontokat, megnézünk egy videót, és utána kezdődik minden elölről. Természetesen így a játékot a végletekig leegyszerűsítem, ennek ellenére nagyon szórakoztató és igényes darabról beszélhetünk. A grafikát és az összbenyomást tekintve is nagyon megéri a pénzét, a zenével is ki lehetünk békülve: jó zúzós számok alatt irthatjuk az ellenfeleket. Akinek van Sony PSP-je, annak csak ajánlani tudom a beszerzését, hogy saját szemével láthassa Gaia világát.

Nem lehet nem észrevenni a GTA IV megjelenésének közelgő dátumát (április 29). Legalábbis PS3-ra és X360-ra. Valószínű, hogy a PC-s verzió kiadása még további hónapokat vesz igénybe. Addig is itt van pár kép, ami elég meggyőző lehet azok számára is, akik kételkedtek a javulásban (többek között én is). Nekem már egy kicsit lerágott csont ez a GTA, bár ha valóban tudnak újat mutatni a negyedik részben, akkor nem fogok rá úgy nézni, mint egy újabb rókabőrre, amit a lassan hat éves játék alapsztorijáról és grafikai motorjáról lehúznak. Ezektől a negatívumoktól eltekintve bizonyos, hogy a RockStar Games kitesz magáért és az eladási listák elején végez.



Szólj hozzá!

Címkék: psp slim game teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr36422472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása