HTML

Pursuit Force, na meg a többiek

2008.02.26. 15:24 :: v_marci


Nem kényeztették el a játékfejlesztők a Sony PSP tulajdonosokat az év első két hónapjában. Kevés élvezhető játék jelent meg a piacon, őszintén csak két darab mondható igazán jónak, de még ezeknél is el lehet gondolkodni azon, hogy kiadja-e érte az ember azt a tízezer forintot. Sajnos ez az általános véleményem a PC-s és konzolos felhozatalról egyaránt, legalábbis az év első negyedét illetően. A kezdeti negatív hangulaton túllendülve koncentráljunk inkább a közepes minőségű darabokra.

Az első játék, ami már néhány jó pillanatot is szerezhet tulajdonosának: a Pursuit Force. Ez egy lendületes akciójáték és körülbelül egy éve jelent meg az első része. A mostani epizód címe az Extreme Justice, melyben egy különleges csapat -a Viper Squad- tagjait kell irányítanunk 30 lineárisan egymás után következő pályán. Ezeken végigszáguldva régi akciófilmekbe illő jeleneteket élhetünk át karakterünkkel. Az egyszemélyes közelharc is látványos, de a helikopteres lövészet és a különböző autós üldözések is nagyon szórakoztatóak. Ezek a jelenetek elég jól példázzák a PSP-ben rejlő erőtartalékokat. A pályák több részre vannak osztva és különböző feladatok teljesítését igénylik, ezek között szerepel az adott pályán lévő ellenségek megsemmisítése, börtönből való kiszabadulás valamint a különféle járművek megszerzése is. Ezek egyébként elengedhetetlenek a missziók sikeres teljesítéséhez. Van itt autó, motor, sőt még légpárnás hajó is. Az ellenséges csapat tagjait azok teszik ki, akiket az előző rész végeztével bebörtönöztünk. Ők valami csoda folytán most kiszabadulnak a fogságból és újra felveszik velünk a harcot. A játék szerintem egy D kategóriás Hollywoodi film forgatókönyvét örökölte, így nem biztos, hogy mindenki tetszését el fogja nyerni. Azért érdemes legalább a játék demóját kipróbálni.

A következő játékot csak azért említem meg, mert elég jó értékelést kapott a külföldi tesztekben. Címe: Downstream Panic. Itt kis halacskák (lol) életének megmentéséért folyik a küzdelem. Ez az alkotás inkább a gyermeteg lelkületű felhasználókat célozza meg. Első ránézésre a régebbi kiadású 2D-s platform játékokhoz hasonlít, bár ebben a kategóriában idén máris ellenfélre talált a felejthető Sonic Rivals 2 személyében. Ezek a játékok csak a jéghegy csúcsát képezik, a teljesség igénye nélkül felsorolok még pár kiábrándító darabot amit a közelmúltban adtak ki. Ezek beszerzésétől sem szeretnék eltántorítani senkit, inkább csak a „kevésbé ajánlott” jelzővel illetném őket: Beowulf, Warriors of the lost Empire, Atari Classics Evolved, The Golden Compass, valamint a tegnapi napon megjelent Wipeout Pulse, amiről már írtam egy beharangozót még a tavalyi év végén.

Figyelem, kedves olvasók! Ha valaki késztetést érez arra, hogy olyan játékokról írjon véleményt, amelyekkel én nem foglalkoztam, az nyugodtan tegye meg, küldje el nekem e-mailben, és én közzéteszem itt a blogon. Természetesen a szerző nevét feltüntetem a cikk végén.

Szólj hozzá!

Címkék: game teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr100355241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása