HTML

FSX Acceleration

2008.03.07. 16:53 :: v_marci




Mivel tavaly írtam legutóbb PC-s tesztet, elérkezettnek látom az idejét a második post elkészítésének. Ezúttal a számítógépes játékok egyik nagyon régi, talán a legelső (1989) darabjának a legújabb kiadását teszteltem: a fenomenális Flight Simulator X Acceleration-t.

    A kiegészítő 2007 október 23-án jelent meg, de nem is az eredeti játék a lényeges, hanem a hozzá folyamatosan érkező kiegészítők jelentik a repülés szerelmeseinek a rendszeres havi megújulást. A gyári Acceleration csomagon kívül ugyanis körülbelül 300 db repülő és 70-80 darab olyan reptér és szcenárió található netszerte a játékhoz, amit ötezer forint körüli összegért meg lehet vásárolni. Ezek a főbb repülőterek, valamint nagyobb városok pontos műholdfelvételek alapján digitalizált háromdimenziós változatai. Engem igazán az Európát tartalmazó kiegészítők érdekeltek Velence, Monaco, Németország 9 darab régiója, Ausztria és Magyarország. Utóbbin belül a Mega Airport Budapest, melyet természetesen magyar fejlesztőcsapat készített el -t%C+6bbek között- Kozma András vezetésével. Ez tartalmazza Ferihegy egyes és kettes terminálját, valamint az összes nagyobb katonai és civil repteret az országban, a légi irányítást is beleértve. Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy a fantasztikus képeket nézegetve senki se számítson lendületes sebességre egy felső-közép kategóriás PC birtokosaként.
    A játék nem egy egyszerű darab, amit csak úgy pár nap alatt ki lehet végezni, és rengeteg energiát kell fordítani arra, hogy pontosan beállítsuk a grafikai paramétereket a számítógépünknek megfelelő szinthez, különben egy igen akadozó, rettentően csúnya és élvezhetetlen szimulátort kapunk, amit ez ember egy pillanat alatt töröl le a gépéről. A minimum gépigény -szerintem- 4 magos Intel proci, 512 Mb-os VGA, valamint 2 GB RAM. Ha ezek a feltételek adottak és a Joy is megvan, akkor még szükség van 20GB üres lemezkapacitásra is. Nehogy azt higgye valaki, hogy ezek után nyugodtan hátradőlhet, ugyanis a városok annyi objektumot tartalmaznak hogy így sem fog 25 FPS fölé menni a játék 1280x1024-es felbontásban. Még akkor sem, ha médium beállításokat használunk, valamint 8x AF és AA is be van kapcsolva. Kicsit vakításnak tűnnek nekem a neten található gyönyörű screenshot-ok és érdekes, hogy a youtube-os videókat nézegetve is szaggatott az összes, de ez lehet hogy azért van, mert a játék videófelvevője sem tudja digitalizálni az állományt 24 FPS -sel.
    A konklúziót természetesen nem én fogom levonni, hanem mindenki maga próbálja ki, de annyit mondhatok, hogy a rengeteg idő és energia meghozza eredményét. Ha a játék telepítése és beállítása kész és minden kiegészítő sikeresen felment az eredeti játékra, akkor tényleg igazi virtuális pilótákká válhatunk. Az egyik legnehezebb -számomra is csak több óra gyakorlással teljesíthető- küldetés melyben 5x egymás után kell az F-18 hornet -tel fel és leszállást gyakorolni egy repülőgép-hordozón. A kilövés még könnyen ment, csak rá kell állni a "cat"-re, de a landolás tényleg olyan -főleg belső nézetből-, mintha belezuhannánk az anyahajó gyomrába közel 200 km/h-s sebességgel, és mindez kb. 20mp alatt végbe is megy 300 méter magasságból. Igazán elborult elmének kell lenni ahhoz, hogy valaki közel hatvanezer forintot költsön egy játékra, és még hozzá kétszázezret a számítógépre, de azért vannak itt is kiskapuk, csak meg kell találni őket. Én egyszerűen csak a jelenleg kapható legjobb repülőgép- és világszimulátornak nevezném.


2 komment

Címkék: game teszt pc game

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr24370147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi · http://www.bernhardt-fashion.hu/ 2008.03.11. 20:49:16

Ez nagyon zsír játék lehet, meg kell szerezni!

v_marci 2008.03.11. 23:24:51

Bizony, igazi királyság!
süti beállítások módosítása