HTML

psp slim

Blog a sony psp játékokról

HTML

cimkék

árak (1) downgrade (1) e3 (1) firmware (1) game teszt (17) gps (1) nintendo ds (1) pc game (3) psp (5) psp slim (10) tv cabel (1) umd (1) Cimkefelhő

szavazás

ds vs psp

FSX Acceleration

2008.03.07. 16:53 :: v_marci




Mivel tavaly írtam legutóbb PC-s tesztet, elérkezettnek látom az idejét a második post elkészítésének. Ezúttal a számítógépes játékok egyik nagyon régi, talán a legelső (1989) darabjának a legújabb kiadását teszteltem: a fenomenális Flight Simulator X Acceleration-t.

    A kiegészítő 2007 október 23-án jelent meg, de nem is az eredeti játék a lényeges, hanem a hozzá folyamatosan érkező kiegészítők jelentik a repülés szerelmeseinek a rendszeres havi megújulást. A gyári Acceleration csomagon kívül ugyanis körülbelül 300 db repülő és 70-80 darab olyan reptér és szcenárió található netszerte a játékhoz, amit ötezer forint körüli összegért meg lehet vásárolni. Ezek a főbb repülőterek, valamint nagyobb városok pontos műholdfelvételek alapján digitalizált háromdimenziós változatai. Engem igazán az Európát tartalmazó kiegészítők érdekeltek Velence, Monaco, Németország 9 darab régiója, Ausztria és Magyarország. Utóbbin belül a Mega Airport Budapest, melyet természetesen magyar fejlesztőcsapat készített el -t%C+6bbek között- Kozma András vezetésével. Ez tartalmazza Ferihegy egyes és kettes terminálját, valamint az összes nagyobb katonai és civil repteret az országban, a légi irányítást is beleértve. Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy a fantasztikus képeket nézegetve senki se számítson lendületes sebességre egy felső-közép kategóriás PC birtokosaként.
    A játék nem egy egyszerű darab, amit csak úgy pár nap alatt ki lehet végezni, és rengeteg energiát kell fordítani arra, hogy pontosan beállítsuk a grafikai paramétereket a számítógépünknek megfelelő szinthez, különben egy igen akadozó, rettentően csúnya és élvezhetetlen szimulátort kapunk, amit ez ember egy pillanat alatt töröl le a gépéről. A minimum gépigény -szerintem- 4 magos Intel proci, 512 Mb-os VGA, valamint 2 GB RAM. Ha ezek a feltételek adottak és a Joy is megvan, akkor még szükség van 20GB üres lemezkapacitásra is. Nehogy azt higgye valaki, hogy ezek után nyugodtan hátradőlhet, ugyanis a városok annyi objektumot tartalmaznak hogy így sem fog 25 FPS fölé menni a játék 1280x1024-es felbontásban. Még akkor sem, ha médium beállításokat használunk, valamint 8x AF és AA is be van kapcsolva. Kicsit vakításnak tűnnek nekem a neten található gyönyörű screenshot-ok és érdekes, hogy a youtube-os videókat nézegetve is szaggatott az összes, de ez lehet hogy azért van, mert a játék videófelvevője sem tudja digitalizálni az állományt 24 FPS -sel.
    A konklúziót természetesen nem én fogom levonni, hanem mindenki maga próbálja ki, de annyit mondhatok, hogy a rengeteg idő és energia meghozza eredményét. Ha a játék telepítése és beállítása kész és minden kiegészítő sikeresen felment az eredeti játékra, akkor tényleg igazi virtuális pilótákká válhatunk. Az egyik legnehezebb -számomra is csak több óra gyakorlással teljesíthető- küldetés melyben 5x egymás után kell az F-18 hornet -tel fel és leszállást gyakorolni egy repülőgép-hordozón. A kilövés még könnyen ment, csak rá kell állni a "cat"-re, de a landolás tényleg olyan -főleg belső nézetből-, mintha belezuhannánk az anyahajó gyomrába közel 200 km/h-s sebességgel, és mindez kb. 20mp alatt végbe is megy 300 méter magasságból. Igazán elborult elmének kell lenni ahhoz, hogy valaki közel hatvanezer forintot költsön egy játékra, és még hozzá kétszázezret a számítógépre, de azért vannak itt is kiskapuk, csak meg kell találni őket. Én egyszerűen csak a jelenleg kapható legjobb repülőgép- és világszimulátornak nevezném.


2 komment

Címkék: game teszt pc game

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr37370147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi · http://www.bernhardt-fashion.hu/ 2008.03.11. 20:49:16

Ez nagyon zsír játék lehet, meg kell szerezni!

v_marci 2008.03.11. 23:24:51

Bizony, igazi királyság!
süti beállítások módosítása