HTML

psp slim

Blog a sony psp játékokról

HTML

cimkék

árak (1) downgrade (1) e3 (1) firmware (1) game teszt (17) gps (1) nintendo ds (1) pc game (3) psp (5) psp slim (10) tv cabel (1) umd (1) Cimkefelhő

szavazás

ds vs psp

FlatOut, Monster Hunter

2008.03.19. 13:26 :: v_marci

    Lassan kezdenek szállingózni Sony PSP-re a jobbnál jobb alkotások. Ezekről szeretném fellebbenteni a fátylat -természetesen a teljesség igénye nélkül-, megtartva az arany középutat a minőség és az élvezhető játékmenet között. A most megjelent játékok közül egy érdekes darab keltette fel az érdeklődésemet, ez pedig a FlatOut: Head On. A játék már ismerős lehet a konzolos és számítógépes felhasználóknak, mivel ez a folytatása az eddig már két részt megért sorozatnak. Láthattuk már a PC-s, X360-as és a PS2-es változatát is. Nagyjából két és fél éve, 2005 nyarán jelent meg az első része, majd rá egy évre, 2006-ban a második. A játék egy száguldozós, több racemode-ot felvonultató autóverseny. Ne gondoljuk azonban, hogy csak egy autókázós klónról van szó, mert a game igen szórakoztató az élethű fizika és törésmodell miatt. A sima versenyeknél az ellenfeleket ki is lökhetjük a pályáról, így nagy előnyre tehetünk szert, csak arra kell vigyázni, nehogy teljesen összetörjük a nagy lökdösődésben a saját autónkat. A versenyeken kívül roncsderbit is választhatunk: itt a versenytársak járgányainak mozgásképtelenné tétele a cél, csakúgy, mint az azonos című ősrégi 1996-ban megjelent PC-s játékban a Destruction Derby 2-ben. A harmadik választható játékmód a tradicionális time trial, melynél ha nem érjük el a következő ellenőrzési pontot, akkor az autónk felrobban. Végül, de nem utolsó sorban a Stunt mód hozza azt, ami a játék sajátja. Ez alatt az értem, hogy hatalmas ugratásokat és kaszkadőröket megszégyenítő akrobatikus mutatványokat kell végrehajtanunk versenygépünk segítségével. Ezeket a versenyeket teljesíthetjük carnage és flatout variációban is, ahol az első a gyakorlást, míg utóbbi a karriert jelenti. Közel száz őrült verseny és huszonhét kupa kapott helyet a játékban, és a fejlesztők beépítették a multiplayer részt is, ami már elegendő ahhoz, hogy a játék ne süllyedjen a középszintű alkotások sötét mélységébe. Mindenkinek csak ajánlani tudom, legalább a demó letöltését.

    Folytatva a már megjelent alkotásoknál, pár mondatot érdemes írni a Monster Hunter Freedom 2 című játékról is. A Capcom által fejlesztett role-playing game akciói az én tetszésemet nem nyerték el teljesen, viszont ütős grafikája és akciódús cselekményszála miatt megér egy próbát, főleg azon játékosoknak, akiknek tetszett az előző epizód is. A küldetések teljesítése előtt mindenképpen érdemes végigjátszani a gyakorlást, itt ugyanis jó pár újdonságra fény derül és nem csak az irányítás terén. A cselekményt több szempontból is megközelíthetjük, ezeknek a "sokatmondó" gathering, hunting és slaying címet adták. A játék közel fele a címből is jól kiolvasható szörnyvadászattal fog eltelni, a másik felében viszont inkább a karakterünk különböző tulajdonságait csiszoljuk majd. Itt rengeteg beállítási lehetőség közül választhatunk, gyakorolhatjuk a harci helyzeteket, de élhetjük a farmon silány akció mentes életünket is, ami egyébként nagyon vicces tud lenni: például malacok etetése, stb. Ezen kívül sok olyan dolog van, amire most az egyéni játékélmény miatt nem térnék ki, így a cselekmény az újdonság erejével fog hatni az egyszeri játékosokra. Annyit azért elárulok, hogy egyes "sárkányok" leküzdésének időtartama meghaladhatja a fél órát is. A játék rám vegyesen hatott: inkább rossz tulajdonságokban bővelkedik, de ezért érdemes vele pár órát szöszmötölni.
    A végére hagytam az igazi csemegéket. Az itt felsorolt játékok csak a közeljövőben fognak megjelenni, de azért érdemes pár szót ejteni róluk is: R-type command (május 6.) űrstratégiai játék, Crisis Core: Final Fantasy VII (március 25.) akció-verekedős a halhatatlan klasszikus újabb folytatása, Silverfall (TBA) role-playing game, és végül az Iron Man (május 2.) akció, melyben a készülő mozi főhősének (Rober Downy Jr.) bőrébe bújhatunk, és minden bizonnyal végig játszhatjuk a film cselekményét. Ezekre a játékokra érdemes lesz odafigyelni, mert lehet, hogy új színt hoznak ez eddig elég halovány PSP-s felhozatalba.
    Még egy érdekesség, megjelent a God of War: Chains of Olympus című játék és a hozzá tartozó  szín variációjú  Sony PSP Slim. A rossz hír az, hogy maga a játék március 4-én jött ki, de a pakkot csak júliusban vehetjük szemügyre. Az ára 199 dollár lesz, azt meg végképp nem tudom mikor lesz kapható hazánkban. Figyelni fogom a különböző boltok hírdetései között hátha feltűnik az egység csomag.


4 komment

Címkék: psp slim game teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://sony-psp-slim-tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr51387696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pro.psp 2008.03.19. 22:52:14

Létezik flat-out head on demo?
Sem a democenterben, sem a us és eu ps store-ban sincs...
Mi az igazság?
Feb 22-re vártuk volna, de nem jött...

v_marci 2008.03.19. 22:57:41

Most néztem utána, de én sem találom sehol...

pro.psp 2008.03.20. 22:38:32

nnna, most jelent meg. Az USA PS storeból lehet tőtteni

v_marci 2008.03.20. 22:42:30

Ok akkor vissza írom a cikkbe is.
thx!!

link jöhet ha van, ide comment-be is...
süti beállítások módosítása